Persbericht ‘Vocarde zingt vol Passie tot Pasen’

In december 2012 bracht het vocaal ensemble ‘Vocarde’ een zeer geslaagd en sfeervol kerstconcert in de kerk van Dessel. Onder leiding van de gerenommeerde dirigent Kevin Houben en begeleid door een professioneel koperensemble en organist bezongen de leden van Vocarde met een aantal pareltjes het Kerstekind. Daarbij zorgde de unieke kerststal van de kerk voor dat tikkeltje extra.

affiche Vocarde zingt vol Passie tot PasenOp zondag 6 april 2014 wil ‘Vocarde’ haar publiek opnieuw verwennen met een uniek concert. Waar de meeste koren zich in deze tijd concentreren op passieconcerten, wil Vocarde het positieve benadrukken en ook aandacht schenken aan paasmuziek. Daarom kreeg het concert de titel ‘Vocarde zingt vol passie tot Pasen’.

Net zoals voor het kerstconcert, zal Vocarde ook hiervoor alle registers opentrekken en zorgen voor een totaalplaatje: niet alleen het oor, maar ook het oog zal verwend worden.

Pasen is het feest van het licht en daarom vindt dit concert in de namiddag plaats waarbij het daglicht dat door glasramen komt, gecombineerd met extra belichting, voor een bijzondere sfeer zal zorgen.

Vocarde zal opnieuw begeleid worden door een aantal professionele muzikanten: Griet Bols (hobo), Chiaki Nishikawa (viool), Diede Verpoest (altviool), Jef Permentier (cello) en Dagmar Feyen (klavier). De muzikale leiding is opnieuw in handen van Kevin Houben. Speciaal voor dit concert en dit ensemble schreef de Desselse componist-pianist-organist Dagmar Feyen een ‘Stabat Mater’. Dit werk staat aan het einde van het eerste deel geprogrammeerd en beschrijft het verdriet van Maria om het lijden van haar zoon. Na de pauze verandert de stemming van de muziek van mineur naar majeur en bezingt het vocaal ensemble het lev

 Na het optreden is er opnieuw de mogelijkheid om na te praten bij een drankje rond de voormalige brouwketel in de ruime inkomhal van het administratief centrum De Plaetse.en en het licht.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website: www.vocarde.be, via het mailadres info@vocarde.be of via het telefoonnummer 014 37 70 22.

Wat: Vocarde zingt vol passie tot Pasen
Wanneer: zondag 6  april 2014 om 15.00 u.
Waar: Sint-Niklaaskerk Dessel
Kostprijs: VVK €12, kassa €15, -12 jaar gratis